We hebben recent kennis mogen maken met een nieuw gadget voor vrouwen; de Elvie. Elvie is voor alle vrouwen die behoefte hebben aan strakke bekkenbodemspieren. Denk bijvoorbeeld aan problemen met urineverlies of de behoefte om de boel weer strak te krijgen na een zwangerschap. Maar Elvie kan ook gebruikt worden voor meer genot tijdens het vrijen. Door de betreffende spieren goed en regelmatig te trainen heb je controle over deze spieren maar kun je ze ook veel makkelijker ontspannen wanneer dat nodig is. Maar wat zijn bekkenbodemspieren en waar zijn ze precies goed voor? Onze bekkenbodemspieren controleren onder andere de urinestroom en het samentrekken en loslaten tijdens een orgasme. Maar zoals alle andere spieren kunnen ze beschadigd raken door bijvoorbeeld zwangerschap en bepaalde sporten (denk aan paardrijden). Ook kunnen deze spieren verzwakken door ouderdom. Kegeloefeningen (verzamelnaam voor een reeks oefeningen, genoemd naar Arnold Kegel, de gynaecoloog die ze heeft uitgevonden) kunnen helpen om incontinentie en/of verzakking te voorkomen.

De feiten

Na een bevalling kunnen de bekkenbodemspieren verzwakt en beschadigd raken. Dat kan tot incontinentie leiden en ook tot verzakking van de baarmoeder. Soms kunnen vrouwen door slappe bekkenbodemspieren ook niet meer goed tot een orgasme komen bij seks. Dat is natuurlijk iets waar we niet op zitten te wachten. Dus wordt door veel artsen en fysiotherapeuten aangeraden om door middel van kegeloefeningen je bekkenbodem spieren te trainen. Hierdoor maak je letterlijk de betreffende spieren sterker. Ongeveer 70% van de vrouwen heeft na een zwangerschap en bevalling last van incontinentie. Kegeloefeningen verkleinen ook het risico op incontinentie. Het is daarom verstandig om ook na de bevalling kegeloefeningen te blijven doen voor een snellere genezing. Daarnaast staat het hebben van een strakke buik ook bij veel vrouwen boven aan het lijstje na een zwangerschap. Door het doen van kegeloefeningen train je niet alleen je bekkenbodemspier maar ook je onderbuik van onderaf, zodat ook je buik mooi  (en sneller) herstelt!

Review

Één van Jackie’s contributors heeft in de afgelopen weken de Elvie uitgeprobeerd en deelt hieronder haar indruk en ervaringen.

Strakke bekkenbodemspieren zijn voor alle vrouwen goed maar ik heb er zelf nooit bij stil gestaan om deze spieren ook echt te gaan trainen. Totdat ik over Elvie hoorde en mij in de feiten over het trainen van bekkenbodem spieren ging verdiepen. Dus sinds een aantal weken train ik mijn bekkenbodemspieren met Elvie. Een bijzondere ervaring met nu al resultaat! Mijn eerste indruk was vooral ‘wow’. Het moment dat ik de doos vasthield was vergelijkbaar met het gevoel van het krijgen van een nieuwe iPhone; de verpakking is heel luxe en werkelijk prachtig. Ik keek er echt naar uit om alles uit te pakken en de functies te ontdekken.

Elvie zelf ziet er ook heel mooi en stylish uit. Het voelt prettig aan en het feit dat het apparaat grondig te reinigen is geeft een veilig gevoel. Daar hou ik van! De app is gratis en gemakkelijk dus je hebt alles zo onder de knie. Via de app leer je snel en makkelijk hoe je Elvie moet gebruiken. De app leidt je door onder andere een aantal tests, zoals een spel, dus de ervaring is leuk omdat het een uitdaging is. Je wordt als het ware uitgedaagd om steeds beter te worden in wat je doet (trainen van je bekkenbodemspieren). Er zijn drie verschillende niveaus: beginner, gemiddeld en gevorderd (aanvankelijke standaard is beginner, maar je kunt dit zelf aanpassen) en doorgaan naar het volgende niveau.

Ik ben nu een aantal weken verder en ik merk vooral verschil met het ophouden van mijn urine. In het verleden wanneer ik moest niezen kon ik wat urine verliezen maar dankzij de eenvoudige trainingen met Elvie behoort dit momenteel tot het verleden! Ik ben echt razend enthousiast want zulke snelle resultaten had ik echt niet verwacht. Ik blijf zeker verder trainen met Elvie omdat ik vooral erg benieuwd ben naar wat het mij nog meer gaat opleveren.

Elvie is vanaf nu exclusief verkrijgbaar in Nederland via www.digiwear.nl 

Bron: Elvie, DigiWear, Pinterest
Share on Pinterest