Rio de Janeiro, de wereldberoemde stad in het zuid oosten van Brazilië. Rio wordt ook wel eens de mooiste stad van de wereld genoemd en dat klopt eigenlijk best wel. Het is een miljoenenstad, heeft een groot strand, goed klimaat, heel veel groen en indrukwekkend heuvels rondom.

Natuurlijk zijn er de grote toeristische trekpleisters welke je zeker moet bezoeken. Als je in Rio bent verwelkomt het boegbeeld, Cristo Redentor (Jezus de verlosser) jou met open armen vanaf 720 meter hoogte.

FullSizeRender-3

Cristo Redentor

De rit met het oude trammetje stijl omhoog door al het mooie groen is al een hele beleving. Je voelt dat je richting de top gaat want het wordt langzaam kouder en het gaat harder waaien.

Wil je anders dan anders naar de top dan kun je vanaf Parque Lage in ongeveer 2 uur naar boven wandelen. Voor de sportievelingen onder ons: echt een mooi alternatief!

FullSizeRender

Parque Lage

Eenmaal boven sta je tussen de vele andere toeristen dezelfde foto te maken voor een immens beeld, maar het uitzicht over de stad is echt fenomenaal!

FullSizeRender-4

Uitzicht vanaf Cristo Redentor op de Suikerbroodberg en de stranden

FullSizeRender-2

Uitzicht vanuit op Jezus de verlosser vanuit Urca

Wil je Jezus de verlosser vanaf een afstand zien ga dan de Pao Acúcar (Suikerbrood berg) op. Vanuit de kabelbaan die je in 2 etappes naar de top van de berg brengt heb je weer een heel ander uitzicht over de stad. Wederom een geweldig uitzicht!

IMG_1145-2

Pao Acúcar (Suikerbrood berg)

Het strand van Copacabana en Ipanema moet je zeker even zien en mocht je een hardloper zijn dan ligt er een mooi fietspad langs de hele boulevard waar je sightseeing kunt combineren met een training.

Tips: drink en eet met de locals op zaterdagmiddag! Bij bijvoorbeeld Bar e Restaurante Urca, op de stoep met je liter fles bier in een piepschuim koeler! H.E.E.R.L.I.J.K.
Struin vervolgens door de straten van het authentieke wijkje Santa Teresa en ga, na een bezoek aan de indrukwekkende Kathedraal van São Sebastião, borrelen bij een van de gezellige bars in de straat Rue da Lavradio.

IMG_1113

Rue do Lavradio

IMG_1062-2

Zaterdagmiddag in Urca

Rio is dus niet alleen de stad van de Olympische Spelen, maar het is ook een prachtige miljoenenstad die zeker het bezoeken waard is!

Rilana
Travel & Hotspots
Share on Pinterest