Zoals jullie misschien al gezien hebben, heb ik een aantal weken geleden mijn haar laten knippen. Niet alles gelukkig, maar wel een groter stuk dan dat ik normaal zou doen. Door al het reizen in het afgelopen jaar en het onregelmatig eten en slapen, is de kwaliteit van mijn haar behoorlijk achteruit gegaan. Ook tijdens fotoshoots wordt er vaak van alles met je haar gedaan en dat is ook niet echt bevorderend geweest voor mijn blonde manen. Gelukkig ga ik hier in Amsterdam naar een hele fijne kapper, Rob Peetoom, en konden ze gelijk hier wat aan doen. Het is wel echt even wennen, maar mijn nieuwe kapsel bevalt best goed!

IMG_2855

Als model zijnde is het belangrijk dat als er uiterlijke veranderingen hebben plaatsgevonden, dat je dit gelijk aan je modellenbureau doorgeeft. Want straks word je misschien wel boekt aan de hand van een foto met lange haren, terwijl je dan opeens op de set komt met een kort koppie. Not done!

Één van mijn eerste shoots die ik gedaan heb met mijn kortere haar was voor een webshop. Webshopfotografie gaat vaak op een hele specifieke manier. Ik noem het ook wel: massaproductie. Het idee is vaak om zoveel mogelijk kleding in een zo kort mogelijke tijd te schieten. Meestal staan er zo’n 5 a 6 kledingrekken voor je klaar. Je krijgt dan je eerste setje kleding aan en elk kleding stuk wordt dan apart gefotografeerd. De poses zijn meestal heel standaard en niet al te ingewikkeld want het gaat puur om de kleding dus die moet goed te zien zijn.

Screen Shot 2016-08-29 at 1.09.03 PM

Screen Shot 2016-08-29 at 1.08.25 PM

Screen Shot 2016-08-29 at 1.05.50 PM

Ik heb ook wel voor webshops geschoten waarbij je hoofd niet eens te zien is… dan voel je je toch wel een klein beetje een kledinghanger:

esqualo-shirt-blue-2833978-1000x1000

Maar goed, als het hele setje dat je aan hebt is gefotografeerd staat er alweer een meisje achter de schermen klaar met de volgende outfit die je aan kunt trekken. En zo gaat dit een paar uurtjes door. Dus het is vooral veel omkleden. Ik moet zeggen dat ik door dit soort jobs een echte pro ben geworden in het omkleden. Geef mij 10 seconden en ik heb een compleet andere outfit aan!

Webshopfotografie klinkt misschien een beetje saai, maar zulke shoots zijn vaak wel erg gezellig. Meestal word je door de betreffende webshop vaker geboekt; soms wel wekelijks. Je leert het team dan zo goed kennen dat het een beetje als 1 grote familie aanvoelt. One big happy family @ work!

 

Rianne
Jackie's Reporter
Share on Pinterest