Cartagena, de stad aan Colombia’s noord-westkust en de Caribische zee waar je nog veel Spaanse invloeden kunt terugvinden. Het geeft een goed beeld van de Spaanse koloniale tijden en het is er heerlijk om doorheen te slenteren.
In deze stad waan je je terug in de tijd, door onder andere de oude stadsmuren, het verdedigingsfort en een groep monumenten die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. De stadsmuren van koraal zijn nog intact en kunnen worden bewandeld waardoor je perfect uitzicht hebt op de oude stad, high rise van Bocagrande en de Caribische zee.

image2

Een populaire buurt binnen de stadsmuren is Getsemaní. Hier kun je talloze mooie boutique hotels en spectaculaire restaurants vinden. De stad zelf is verder veilig, betaalbaar en de mensen zijn aardig. Colombia verovert zonder moeite de toeristenharten!

image1-3

Een niet te missen bezienswaardigheid in de stad is het kasteel “Castillo de San Felipe” ontworpen door de Nederlandse ingenieur Richard Carr en gebouwd in 1657 door de Spanjaarden om bescherming te bieden tegen piraten tijdens het verschepen van goud naar Europa.
Een bezoek inclusief audio tour is zeker een aanrader!

image3-2

In Getsemení kun je talloze zeer goede restaurants vinden maar mocht je van ceviche houden dan moet je zeker naar Cevicheria. Reserveren is niet mogelijk en echt tafelen zit er ook niet in maar hier vind je wel de beste ceviche en andere visgerechten van de stad en eet je e als een echte local.
Wil je liever verrast worden door bijzondere gerechten en smaakcombinaties dan is de fusion keuken van restaurant Carmen een aanrader.
Reserveren is hier wel aan te raden (in de weekenden).

image4-2

Verblijf in een van de vele hotels met een zwembad op het dak. Na een dag lopen door de stad is er niets lekkerder dan uitrusten en van de zonsondergang genieten vanuit het zwembad op het dakterras.
Hotel Allure zit op een perfecte plek in Getsemení en biedt een geweldige dakterras. Ik heb in ieder geval van mijn tijd in Colombia genoten.

Tot mijn volgende reis; tot de volgende keer!

Rilana
Travel & Hotspots
Share on Pinterest