Persoonlijk vind ik houten speelgoed het allerleukst voor mijn kind. Het is duurzamer dan plastic speelgoed en het prikkelt de spelfantasie van je kindje op een andere manier. Een manier die ontzettend goed is voor de ontwikkeling van kinderen omdat houten speelgoed ze anders uitdaagt, zowel motorisch als cognitief. Hier zijn super interessante onderzoeken naar gedaan en na een beetje Google research kun je hier veel info over vinden.

Natuurlijk komt er een moment dat je de plastic – made in China – meuk niet meer kunt vermijden. Voor je het weet zit je tussen de Frozen spullen of auto’s met loeiende geluiden. De “educatieve” apps op de iPad zijn ook niet bepaald alles maar een beetje moderne pa en moe heeft toch zo’n ding ter entertainment voor hun kroost.

Aan houten speelgoed hangt vaak wel een behoorlijk prijskaartje. Als je een beetje goed rond shopt is er voor ieder budget wel wat te vinden. IKEA heeft bijvoorbeeld ook een super leuk assortiment aan houten speelgoed voor een fijn IKEA prijsje.

De houten speelgoedlijn “MULA” is recent helemaal vernieuwd. Voorheen had IKEA ook al houten speelgoed maar het waren vooral de Dick Bruna kleuren die mij niet aanspraken. En eerlijk is eerlijk, al dat groen – rood – geel en blauw is niet meer van deze tijd.

Zo dacht IKEA er ook over en heeft daarom haar houten toys voorzien van een nieuwe en frisse look. De vrolijke kleurtjes en nieuwe vormen zorgen ervoor dat je eigenlijk alles wilt hebben! Ik heb een kleine selectie gemaakt van mijn favo IKEA toys uit de nieuwe MULA collectie:

mula-hamertje-tik-diverse-kleuren__0341678_PE547795_S4

mula-telraam__0341681_PE547791_S4

De houten cijferpuzzel vind ik trouwens een echte musthave! Super hip om te zien en voor wat oudere kids een leuke uitdaging en afwisseling op de standaard puzzels. Ik moest hem echt hebben om als extraatje in het verjaardagscadeau pakket van mijn dochter te stoppen. En zoals je hieronder kunt zien heeft ze er zelf ook echt heel fijn meegespeeld! Dus dit is ook een beetje de tip van Peach 🙂

pyssla-puzzel__0428358_PE583500_S4

image1

Peach in actie!

Jennifer
Mama's & Mini's

Share on Pinterest