De jaarlijkse Oscars zijn (vannacht) weer uitgereikt en bijna iedereen zag er werkelijk prachtig uit. De mooiste jurken, sieraden en schoenen werden weer uit de kast getrokken en uiteraard waren de bijpassende kapsels ook very Oscar worthy. Maar wie werken er achter de schermen keihard aan de looks van de sterren? Kijk mee naar een dag uit het leven van Assisant Stylist van de sterren Molly Dickson.

Molly is de Assistant van Leslie Fremar, een Stylist met heel veel ervaring en verantwoordelijk voor veel looks van onder andere Charlize Theron, Jennifer Connelly en Julianne Moore. 2017 is het vijfde jaar dat Molly voor de Oscars werkt en wederom zit haar agenda bomvol met allerlei afspraken, fittings en heen & weer geren. Rondom deze drukke dagen leeft zij op gezonde smoothies en vette hamburgers (flink veel calorieën nodig om te kunnen knallen!).

Ook dit jaar is Molly verantwoordelijk voor de Dior look van actrice Charlize Theron. Op de dag van de Oscars begint zij om 6.30 met een ontspannende Yoga les om even tot zichzelf te kunnen komen voordat de gekte begint. Rond 9.30 heeft zij haar to do list een paar keer gecheckt op fouten en is de eerste jurk al onderweg naar een andere klant die ook op de rode loper zal verschijnen. Tussendoor arriveren de Chanel sieraden die zij nodig heeft voor de andere Oscar looks. De sieraden komen trouwens inclusief beveiligingsmensen want exclusieve sieraden hebben bodyguards. Logisch.

Daarna is het haasten richting het huis van Charlize Theron waar een team van haar en make-up professionals al bezig is met de Hollywood ster. Waneer zij klaar zijn moet Charlize snel en zorgvuldig in haar jurk en schoenen worden gehesen, worden behangen de mooiste sieraden, want zij zal rond 15.45 richting de rode loper moeten vertrekken. Dus vertragingen zijn absoluut not done.

Als Charlize eenmaal vertrokken is gaat Molly eerst nog even orde scheppen in de achtergebleven chaos en gaat daarna richting haar hotelkamer om even rustig bij te komen van de hectische ochtend/middag. Daar zal zij ook de uitreiking van de Oscars gewoon via de televisie volgen. Tja, een Stylist verschijnt natuurlijk niet zelf op de rode loper maar kijkt altijd lichtelijk gespannen vanaf een afstandje toe.

Bron: InStyle
Share on Pinterest