“Ja jemig, weet ik veel,” zeg ik zachtjes tegen mezelf terwijl ik een digitaal lijstje maak voor de verjaardag van Sem. Over een kleine drie weken wordt hij één. Hij is onze tweede jongen, dus aan auto’s, vrachtwagens en verder alles wat wielen heeft is hier geen gebrek. Regelmatig ga ik onbedoeld rolschaatsend door de huiskamer, dus nog meer auto’s lijkt me geen goed plan. Maar wat dan?

Op dat moment krijg ik een email of ik een artikel van Snoozebaby wil uitproberen; het fish cushion. Onze oudste heeft nooit interesse getoond in knuffels en kussens, maar Sem heeft dat vanaf het begin af aan wel gedaan. Om de een of andere reden is het er alleen nog nooit van gekomen om wat leuk, zacht speelgoed aan te schaffen. Ik ben dus enthousiast! Ik ken Snoozebaby van de opvallende labeltjes en die zie ik ook op het plaatje van deze fish cushion. Laat Sem nou net dol zijn op zulke details. Zo trekt ‘ie bijvoorbeeld met liefde mijn oorbellen uit mijn lellen. Hij is gek op uitsteeksels, blijkbaar.

Eenmaal gearriveerd met de post open ik de doos en probeer een Instagram-waardige foto te maken. Onmogelijk. Twee drukke handjes grissen de groene vis onder mijn lens vandaan. Het is duidelijk: het is aan tussen ‘fish’ en Sem.

Sindsdien gaan Sem en zijn vis samen door het leven. In de auto, in de kinderwagen en ze kijken samen televisie. Zelfs Noah weet dat als hij ‘Vis’ ergens aantreft, verloren en alleen, hij ‘m even bij Sem moet brengen. Ik kan het me helemaal voorstellen. Het is een lekker zacht kussen in een aantrekkelijke, maar rustige groene kleur. De labeltjes zijn van verschillende stofjes en ‘totally friemelwaardig’. En om de een of andere reden doen vissen het altijd goed bij baby’s. Zet ze maar eens voor een aquarium ;-). Anyway, wij (ja, wij) zijn erg blij met de komst van dit kussen. Ik stel me voor dat Sem dit ook nog gebruikt als hij groter is en bijvoorbeeld in de auto zijn hoofd tegen het raam wil neerleggen. Hoppa, ‘ff’ z’n vis ertussen en klaar!

Voor Sem zijn verlanglijstje is ‘ie dus niet meer nodig. Wel ben ik er meer van bewust dat zijn lijstje niet perse hoeft te bestaan uit speelgoed, maar ook wat nuttigere dingen zoals dit kussen.

Lindy.

Lindy
Mama's & Mini's
Lindy (30) woont met haar gezin in Nederland, nadat zij in 2016 remigreerden vanuit Amerika. Daar kreeg zij samen met haar man Steven (39) zoon Noah (3) en terug in Nederland maakt zoon Sem (0) hun gezin compleet. Als zelfstandig tekstschrijver richt Lindy ook een mama lifestyle blog op, genaamd Tropenjaren.nl

Share on Pinterest