Wat doe jij vandaag met de hitte? Lekker naar het strand of gewoon net als wij -binnen- aan het werk? Met het vooruitzicht dat we vanavond alwéér niet lekker in slaap kunnen komen in onze tropische slaapkamers zijn we opzoek gegaan naar tips en oplossingen.

No Spooning

Tekst en uitleg is niet nodig toch? Ik op mijn helft en jij op jouw helft van het bed A.U.B.!

Lauwe douche

Een lauwwarme straal zorgt er namelijk voor dat je lichaam weer op zijn normale temperatuur komt. Een koude douche zorgt ervoor dat je bloedvaten samentrekken en je lichaam gaat zich juist opwarmen waardoor je het uiteindelijk nog warmer krijgt. Als je huid licht is opgewarmd slaap je beter en langer door. Wij gaan vanavond dus voor een lauwwarme douche in plaats van een koude; hoe tegenstrijdig dat ook klinkt!

Drink veel water

Juist tijdens warme dagen is het erg belangrijk om voldoende te drinken. Door een goede hydratatie kun je beter in slaap vallen. Let er wel op dat je vlak voor het slapen gaan geen cafeïne houdende dranken zoals koffie en cola drinkt. Dit beïnvloed je allertheid en zorgt ervoor dat je minder snel in slaap valt.

Niks open

Het is beter om alle deuren, ramen en gordijnen overdag dicht te houden zodat er zo min mogelijk warmte naar binnen kan. Dit kan heel veel schelen met de warmte in huis. Zet wel voordat je gaat slapen een aantal ramen open zodat de hopelijk afgekoelde lucht naar binnen kan.

Lakens

Je kunt beter met een dun laken slapen, dan met helemaal niks. Zonder laken/deken koelt je lichaam namelijk zo af dat je er juist weer wakker van wordt. Kies ook voor katoenen of linnen lakens. Deze luchten namelijk beter door.

Ventilator

Koop asap een ventilator! Tegenwoordig kun je voor een paar tientjes al een goede ventilator kopen voor de nodige verkoeling overdag en in de nacht. Het is natuurlijk het lekkerst om de ventilator in de slaapkamer op jezelf te richten. Maar hierdoor kun je verkouden worden weten wij inmiddels uit eigen ervaring! (volgende ochtend een verstopte neus)

Bron: GettyImages, SwissSense, Pinterest
Share on Pinterest