Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Rianne, 23 jaar, en woon sinds een aantal jaartjes in Amsterdam. Naast gezellig afspreken met vriendinnen en heel veel Netflix kijken werk ik als Model. Hier hoort dan ook het nodige sporten en gezond eten bij. Voor mijn werk reis ik ook regelmatig de wereld over dus hopelijk vinden jullie het leuk om af en toe een kijkje te nemen in mijn leven en werk als “Dutch fashion model from Amsterdam”.

image_00011

Afgelopen maand ben ik naar Bali gereisd voor modellenwerk. Dit was eigenlijk heel erg last minute. Het was in Nederland aardig rustig voor mij qua werk, dus vond ik het tijd worden voor een nieuwe uitdaging. Mijn modellenbureau in Nederland had contact gehad met een modellenbureau op Bali en zo heb ik mijn op een dag tickets geboekt en ben ik het vliegtuig in gestapt. Geen idee wat me eigenlijk te wachten stond, maar ik hou wel van een kleine uitdaging!

Daar aangekomen heb ik de eerste paar dagen gebruikt om mijn weg te vinden, een abonnement af te sluiten bij een goede sportschool en vooral het overwinnen van mijn jetlag.. In de eerste week bracht ik ook een bezoekje aan mijn Balinees modellenbureau. Daar hing een hele leuke en warme sfeer. Dat was erg fijn, het moet natuurlijk maar net klikken tussen jou en je boekers.

Wat veel mensen niet weten is dat er tegenwoordig heel veel via Social Media gebeurt. Zo heb ik via Instagram met een heleboel fotografen uit Bali contact gezocht en had ik vrijwel direct een paar test shoots gepland. Test shoots zijn fotoshoots met fotografen waarbij het puur om het portfolio van het model en de fotograaf gaat. Je helpt elkaar dus eigenlijk een beetje en hiervoor krijgt meestal ook geen van de partijen betaald. Dit was voor mij top om mijn portfolio op te bouwen en contacten te leggen met de fotografen op Bali.

image_00009

Na 2 weken kreeg ik mijn eerste aanvraag binnen voor een job. Hier was ik super blij mee! Het ging om een Indonesisch kleding merk. Ik moest eerst naar een hotelkamer, daar werd mijn make up en haar gedaan. Mijn make up werd gedaan door de designer van de kleding en mijn haar door de fotograaf. Zo zie je maar weer, er is helaas niet altijd budget voor een visagist en haarstylist.. Toen zijn we vanaf daar naar een strand gereden. Daar hebben we de shoot gedaan. Het nadeel van model zijn is dat er bijna nooit op locatie een plek is waar je je fatsoenlijk om kunt kleden! Met andere woorden: dat moet altijd maar gewoon op straat, of op het strand of waar je je op dat moment bevindt.. Ik heb echt op de meest vreemde plekken half naakt gestaan.. Maar, je raakt er ook wel aan gewend.

image_00014

Verder heb ik op Bali vooral de eerste paar weken ontzettend veel gesport. Aangezien ik daar alleen heen ging met een duidelijk doel voor ogen, was ik aardig gemotiveerd om elke dag minstens 2 uur in de sportschool te staan. Ik deed altijd eerst een uur cardio, vaak op de loopband snel wandelen, en daarna krachtoefeningen. Daarna was het belangrijk dat ik erg bruin werd.. (voor veel shoots die ik had staan moest ik namelijk ontzettend bruin zijn). Hoe bruiner hoe beter, wat ik natuurlijk helemaal niet erg vond!

image_00010

Dus toen ik eindelijk bruin genoeg was in de laatste 2 weken van mijn verblijf, heb ik aardig veel shoots in 1 keer gedaan. De laatste week had ik 6 shoots achter elkaar, elke dag 1. Dit was best zwaar omdat de calltimes (tijdstip waarop je aanwezig moet zijn op de shoot locatie) vaak heel vroeg zijn; rond 5/6 s’ochtends zodat je de zonsopgang mee kunt pakken. Maar uiteindelijk was dit wel de leukste week van mijn tijd op Bali. Ik heb namelijk ontzettend veel fotografen en mensen uit het vak leren kennen. De leukste shoot vond ik voor het merk Gooseberry Intimates. Dit is een merk dat heel populair is op Instagram (@gooseberryintimates). Hun lingerie is echt prachtig dus ik was vereerd toen ik een berichtje kreeg of ik een shoot wilde doen!

image_00008

Verder moet ik eerlijk toegeven dat ik ook best wel een beetje eenzaam ben geweest tijdens mijn verblijf op Bali. Doordat ik elke dag een druk programma voor mijzelf maakte en niet uitging, zodat ik vroeg naar bed kon gaan, had ik ook niet echt veel sociale contacten. Dat miste ik soms wel een beetje.. Maar ik was daar natuurlijk met een heel andere mentaliteit dan de gemiddelde toerist die naar Bali komt. Ik was daar voor mijn werk (modellencarrière een boost geven) dus het maken van bewuste keuzes hoort daar ook zeker bij.

Het enige dat echt zwaar tegenviel was dat ik op de terugweg naar het vliegveld mijn voet verzwikte en daardoor niet meer kon lopen! Sta je dan op het vliegveld; met twee grote en ook nog eens zware koffers en een voet waar je niet op kunt staan.. Ik ben dus de hele terugreis, ook tijdens de tussenstop, vervoerd met rolstoel…! Wat ik dus echt compleet emberrassing vond omdat iedereen ervan uitging dat het iets heel ernstigs was terwijl ik gewoon enorme pijn had in mijn enkel. Maar ik mag niet klagen want er werd overal heel goed voor mij gezorgd.

Nou, dit was een aardig lange maar toch korte samenvatting van mijn tijd op Bali want over Bali raakt volgens mij niemand echt uitgepraat! Hopelijk hebben jullie een beetje een idee gekregen van hoe ik mijn tijd daar heb doorgebracht. Tot de volgende keer! R.

Rianne
Jackie's Reporter

Share on Pinterest