Mooie sieraden; wie wil dat nou niet? Unieke designs zijn dan ook een must voor ieder die graag een sieraad wil dragen dat opvalt. Wij zijn opzoek gegaan naar unieke designs en opvallende sieraden; items die je altijd en overal kunt dragen. Naar je werk of naar een etentje; een gala of een strandfeest. Het merk Mattioli trok meteen onze aandacht. Italiaanse elegantie en de altijd vrouwelijke ontwerpen liggen aan de basis van de juwelencollecties van Mattioli.

MOR054R001

Het design van de juwelen is in handen van Licia Mattioli, die samen met haar vader, in 1995 de Antica Ditta Machismo kocht (een van de oudste juwelenateliers van Turijn). Licia, opgeleid als advocaat, is een echte ondernemer in hart en nieren en brengt met haar designs een regenboog aan kleuren en vormen in de juwelencollectie. Ze laat zich vaak inspireren door Kandinsky, Mondriaan en Calder en puzzelt er flink op los met gewaagde en fantasierijke vormen en kleuren.

39_Licia_Mattioli

Licia Mattioli

 

Schermafbeelding 2016-08-22 om 12.02.22

MOR054R003

MOR054R025X

De ambachtelijk afgewerkte juwelen van Mattioli vinden nog altijd hun oorsprong in de beroemde goudsmidstraditie van Turijn. Binnen het merk wordt het hele proces, van het smelten van het goud tot het zetten van de edelstenen, in huis gedaan. Dat willen wij wel een keer van dichtbij zien!

Er wordt met allerlei materialen gewerkt zoals parels en hout en de sieraden zijn net zo divers want je kunt ze op verschillende manieren dragen! Oorbellen die je van kleur kunt veranderen zodat ze bij al je outfits passen.. En wat dacht je van een armband en ketting die je samenvoegt tot 1 geheel, namelijk een lange ketting of een riem! Alles is mogelijk met deze “7 Ways Chain”!

 

Schermafbeelding 2016-08-22 om 12.02.41

Links: Puzzle oorbellen – Rechts: 7 Ways Chain

 

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos en het merk Mattioli is mede daardoor een van de meest innovatieve juwelenmerken van Italië, zowel qua productie als design. Wij zijn ieder geval fan en kunnen niet wachten op de volgende collecties!

 

Voor meer informatie kijk op: http://www.schaapcitroen.nl/brands/mattioli/

Share on Pinterest