Even was ik gestopt. Niet meer bloggen, geen social media, niet meer die druk om altijd iets leuks, origineels, grappigs te verzinnen of een foto te maken die ik kon posten. Ook het feit dat ik mijn kinderen zo aan ‘bekende onbekenden’ laat zien, zat me even niet zo lekker. Ik ben zelfstandig tekstschrijver en wilde daar eens wat meer mee aan de slag gaan in plaats van me vooral op m’n blog te focussen. Het gaf me een enorme rust om de Facebook- en Instagram-app niet meer te gebruiken.

Steven vond het ook wel prettig. Mijn telefoon niet meer vergroeid met m’n hand en nu konden we weer lekker samen Netflixen zonder dat ik overal foto’s, boemerangs en video’s van wilde nemen. “Raak nog eens mijn wijnglas met de jouwe, nu heb ik een betere hoek,” was eindelijk verleden tijd.

Social media hield me namelijk helemaal in de greep. Ik probeerde alsmaar te groeien met mijn Instagram account, maar dat gaat best lastig en langzaam. Er zijn al zó veel ‘mommy accounts’. Hierdoor zakte ook een beetje de moed in m’n schoenen. Hoe moest ik nu ooit opvallen tussen al die leuke accounts?

Ook twee kleine tornado’s thuis

Weg ermee! Ik wilde het even niet meer, die constante druk om online te zijn, terwijl offline twee kleine tornado’s ook aandacht vragen. Toevallig stopte ik tegelijk met wat andere Instagram-mama’s. Bij hen speelde hetzelfde probleem: het is gewoon bijna niet te combineren.

Maar wat nu?

Ik zette mijn tekstbureau maar eens goed op de kaart van Google en kreeg wat opdrachten binnen. Schrijven vind ik leuk, dus schrijven voor anderen ook. Toch merkte ik dat ik het schrijven over mijn eigen belevenissen (of ergernissen ;-)) miste. Waar moest ik nu heen met mijn gekke lijstjes en sarcastische grappen?

Nieuwe regels

Na het volgen van een online marketing cursus en veel gesprekken met een ondernemende vriendin, besloot ik het toch weer op te pakken. Eerst op een rustig pitje. Alleen bloggen en Facebook. Nou, natuurlijk ging het niet veel later compleet mis en zette ik ook m’n Instagram weer aan. Een ruggengraat van niks, maar ja, je leeft maar één keer ;-). Ik ben me altijd erg bewust van het feit dat nú de tijd is om je dromen waar te maken, dus ik pakte alles op waar ik gebleven was.

Máár, ik maakte wel nieuwe regels voor mezelf:

  • Zo scroll ik niet meer eindeloos uren door m’n lijst om door te klikken en uiteindelijk bij de achternicht van een oud-klasgenoot uit te komen;
  • Ik verplicht mezelf ook niet om constant te posten;
  • Op familie-uitjes laat ik m’n telefoon in m’n tas in plaats van alles vast te leggen en op Instagram te delen;
  • En ik besef me dat mooie, succesvolle blogs met bijbehorende Facebook en Instagram ook ooit onderaan zijn begonnen.

Deze regels, of beter gezegd voorwaarden, werken goed voor mij. Ik besef me dat dit is wat ik wil. Dus ik ga ervoor!

Lindy
Mama's & Mini's
Lindy (30) woont met haar gezin in Nederland, nadat zij in 2016 remigreerden vanuit Amerika. Daar kreeg zij samen met haar man Steven (39) zoon Noah (3) en terug in Nederland maakt zoon Sem (0) hun gezin compleet. Als zelfstandig tekstschrijver richt Lindy ook een mama lifestyle blog op, genaamd Tropenjaren.nl
Share on Pinterest