Dat wij gadget freaks zijn weet inmiddels iedereen, zo ook de mensen achter Misfit. Zij stuurden ons de Misfit Phase, de enige echte fashionable hybride horloge. Laten we beginnen bij het begin: onze Mifit Phase ziet er ontzettend mooi en trendy uit. Witte tinten gecombineerd met rose goud; helemaal perfect voor de zomer. De Phase combineert klassieke vormgeving met wearable functionaliteiten: the best of both worlds. De technologie zit verwerkt in een slank en simplistisch ontwerp, waardoor de Misfit Phase bij iedere outfit past (de bandjes kun je vervangen voor allerlei andere trendy kleuren).

Wat ons direct opviel is het ontbreken van een oplader. Maar de Phase is net als alle andere Misfit-producten modulair waardoor de batterij tot maar liefst zes maanden meegaat! Een oplader is dus overbodig! Hoe relaxed is dat? Een wearable zonder oplader?!

De Phase houdt stappen, afstand en slaapduur bij dankzij de ruime wetenschappelijke kennis van Misfit. Maar het horloge kan ook worden ingesteld als afstandsbediening voor het afspelen van muziek op een ander verbonden apparaat! Hoe tof is dat? Wij hebben het getest en het is echt ideaal dat je niet van je plek hoeft af komen en gewoon met je horloge een ander nummertje kan beluisteren. Met een druk op je horloge dus!

Verder kun je de functie van afstandbediening gebruiken voor het nemen van foto’s met je telefoon (hallo selfies!) en het bedienen van andere smart home-apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een slimme koffiezetapparaat of een draadloze speaker.

De Misfit past zich verder automatisch aan de tijdzone van de gebruiker. Dus ga je bijvoorbeeld op vakantie dan stelt de Phase de tijd vanzelf in. Het scherm is daarnaast behoorlijk clean; je hebt alleen maar twee wijzers die op de achtergrond door een samenspel met het kleurenscherm en trillingen zorgen voor super snel inzicht in je verrichte activiteiten. En uiteraard krijg je ook meldingen (trilling) van binnenkomende berichten en telefoongesprekken.

Wij zouden de Misfit Phase omschrijven als de ultieme smart fashion accessoire. Het is een mooi ding, draagt prettig en is super slim. Waar wij wel even aan moesten wennen is dat er op het scherm vrij weinig te zien is; je ziet bijvoorbeeld niet wie jou belt en ook zie je geen totaaloverzicht van je activiteiten. Wat je wel kunt aflezen is hoe ver je bent met het behalen van je doelen. Dat doe je door een van de twee knopjes van je Phase in te drukken, dan geven de wijzertjes aan hoe ver bent met je doel van die dag. Dus mocht je van de beoogde 10.000 stappen er nog maar 2500 hebben gelopen, dan schuiven de wijzers naar kwart over twaalf. Hiermee geeft hij dan aan dat je een kwart van je doelstelling van die dag hebt behaald. Maar wil je een totaaloverzicht of analyses dan heb je toch echt je telefoon nodig en is het noodzakelijk om de Misfit app te hebben (gratis te downloaden is de appstore).

De app is super overzichtelijk en compleet: je ziet je dagelijks voortgang zoals afgelegde km’s, verbrande calorieën en het aantal stappen. Er is dus wel een groot verschil tussen een standaard activitytracker en de Misfit Phase. Waar de gewone activity trackers vooral bezig zijn om enkel jouw dagelijkse activiteiten bij te houden is de Misfit een echte aanvulling als fashion accessoire. Je draagt de Misfit de hele dag zonder dat er te zien is dat je een smartwatch met dezelfde functies als een activitytracker om hebt. Kortom, de Misfit Phase is een echte musthave voor de fashionista die bewust met haar gezondheid en dagelijkse activiteiten bezig wil zijn.

 

Misfit Phase is beschikbaar in 6 kleurstellingen vanaf € 179 en verkrijgbaar op misfit.com en via Coolblue, Bol.com, Wehkamp, Fonq en de Bijenkorf.
Share on Pinterest