Mi lobi Suriname oftewel ik hou van Suriname. Suriname is het product van een multi-ethische geschiedenis met sterke Nederlandse koloniale invloeden. Maar ook Afrikaanse, Chinese, Indonesische en Indische invloeden zijn allemaal te vinden in dit mooie land. Paramaribo is de hoofdstad en ligt op ruim een uur rijden van de internationale luchthaven. De stad ligt aan de oevers van de Suriname Rivier en vanaf de stad beginnen de meeste tours naar het binnenland waar de ongerepte natuur en rijke flora en fauna van het land te bewonderen zijn. Maar liefst bijna 80% van Suriname bestaat uit ongerepte natuur!

suriname-tour-jenny-tours

Heb je niet veel tijd maar wil je wel wat van de oude plantages en hun geschiedenis zien dan is een boottocht over de Commewijne Rivier een aanrader welke je langs fort Nieuw Amsterdam, de gerestaureerde plantage Frederiksdorp en plantage Rust & Werk brengt.
Zodra je met de korjaal de Suriname rivier opvaart springen er gegarandeerd dolfijnen rondom de boot! Helemaal fantastisch om eens mee te maken!

image4

waterproof-tours-suriname

Paramaribo zelf is heel goed te ontdekken per fiets. Als je door de stad fietst kom je er snel achter dat de stad eigenlijk helemaal niet zo groot is en een echt druk centrum ontbreekt. Geniet van het pittoreske aanzicht van de eeuwen oude houten huizen alsof de tijd heeft stil gestaan.

image6

image5

Lekker lokaal eten doe je bij een van de vele stalletjes langs de Waterkant, de lekkerste Saoto soep, gebakken banaan en roti vind je hier. Het lokale Parbo bier bestel je in liter flessen “Djogo” genaamd. Je krijgt er een aantal plastic bekertjes bij en zo kun je gezellig met elkaar delen en genieten.

DCIM100GOPRO

Suriname heeft niet zoals de meeste Caribische landen een wit zandstrand. Maar de charme van dit land ligt in de harten van de mensen, het geweldige eten, het fantastische ongerepte natuur en grote variëteit aan cultureel erfgoed. Suriname is zeker een aanrader voor ieder die meer van de wereld wil zien!

Bron 1e en 3e foto: Suriname Tour
Rilana
Travel & Hotspots
Share on Pinterest