Dat mannen ons vrouwen kopzorgen geven wisten we al, maar nu is dat ook wetenschappelijk bewezen! Mannen geven vrouwen letterlijk hoofdpijn! Onderzoekers aan de universiteit van Indiana hebben aangetoond dat vrouwen regelmatig last hebben van hoofdpijn als ze veel samenwerken met mannen. Hun focus lag op beroepen waar slechts 15 % van de werknemers vrouwelijk is. Denk bijvoorbeeld aan al die arme vrouwen die in de transport, bouw of techniek wereld werken.

Het onderzoek had als focus het hormoon cortisol, beter bekend als het stresshormoon. Het niveau van cortisol in je lichaam schommelt normaal gedurende de dag. Onderzoekers hebben voor dit onderzoek aanvullende data uit een andere studie gebruikt. Daarin kregen de deelnemers een kleine hoeveelheid van het hormoon toegediend. Dit gebeurde op verschillende tijdstippen: bij het wakker worden, 30 minuten na het opstaan, tijdens de lunch en voor ze gingen slapen.

Waar de onderzoekers achterkwamen wisten wij natuurlijk al lang! (duhhh) Vrouwen in een werkomgeving waar de meerderheid man is, hadden een ongezond patroon doorheen de dag. Ze kampen vaak met verschillende issues zoals afzondering van hun collega’s en hebben twijfels of ze de job wel aankunnen! Man man man!!! Dit soort problemen brengen de nodige stress met zich mee en zo is het hormoon gedurende de dag nog onregelmatiger aanwezig in de hersenen. Dit zorgt op zijn beurt dat je sneller vatbaar bent voor ziektes… Dus mannen, wees alsjeblieft lief tegen je vrouwelijke collega!

Foto’s: Pinterest
Share on Pinterest