Wie kent ze niet; sporthorloges, activitytrackers en smartwatches; Tegenwoordig heeft bijna iedereen zo’n sportarmband in bezit om zijn of haar dagelijkse prestaties te kunnen volgen. De een gaat ermee hardlopen of zwemmen en de ander wil iedere dag een bepaald aantal stappen hebben gezet. Veel mensen hebben als doel 10.000 stappen per dag. Dat doel heb ik mijzelf ook gesteld en ik moet toegeven dat ik daar de ene dag makkelijk aan kwam (lange wandeling met de honden) en de andere dag kwam ik niet eens tot de helft. Achteraf wist ik ook eigenlijk niet waar die al stappen goed voor waren geweest.

11179779_10152953138293386_1039139069_o-1-001-1024x615

Ik bleef dus altijd benieuwd naar het aantal calorieën die ik had verbrand maar dat bleek nogal lastig te zijn voor de sportarmbanden die ik heb uitgeprobeerd. Uiteindelijk ben ik bij de Tomtom Runner 2 cardio blijven hangen vanwege het gebruiksgemak en het feit dat ie waterdicht is; heel fijn om ook tijdens het zwemmen alles te kunnen blijven checken. Ohja, ook fijn dat ik er muziek mee kan luisteren maar die optie gebruik ik inmiddels niet meer want ik ben te lui om er steeds nieuwe muziek op te zetten…. (eerlijk he?! ;-))

195878

En nu komt TomTom met iets heel nieuws; een activitytracker die het vetpercentage meet door een klein stroompje door het lichaam te sturen. Wait, what?! Ja, je las het goed! Dat geeft blijkbaar een veel betere indicatie van je gezondheid dan je BMI. Daarmee is TomTom de eerste die een activitytracker heeft gemaakt die analyses van je lichaamssamenstelling combineert met 24-uurs bewaking van het aantal stappen, de slaappatronen en de hartslag, direct vanaf je pols.

Dat klinkt natuurlijk super interessant en handig maar waar is dat nou eigenlijk goed voor? Simpel gezegd: om te checken of je inspanningen ook echt iets opleveren!tomtom_sports_touch_rangeshotJe lichaamsgewicht geeft enkel aan hoe zwaar je bent maar zegt in principe niet zoveel over je gezondheid. Ja, niemand hoeft natuurlijk uit te leggen dat extreem onder- of bovengewicht beide ongezond zijn maar twee mensen met hetzelfde gewicht kunnen dus compleet verschillende niveaus van spiermassa en lichaamsvet hebben. Met andere woorden een slank iemand kan dus een hoog vetpercentage hebben!

dsc_8226_thumb

De TomTom Touch is gemaakt om 24 uur per dag, 7 dagen per week gedragen te worden en biedt alles wat je van een activitytracker mag verwachten. Het apparaat houdt de hele dag het aantal stappen, slaappatronen, hartslag en het aantal verbrande calorieën bij (YES!). Vervolgens kun je met behulp van de TomTom Mysports-app (even downloaden op je smartphone) heel makkelijk nagaan hoe je activiteiten van invloed zijn op je lichaamssamenstelling. Kortom, hebben al die bloed, zweet en tranen er nou eindelijk voor gezorgd dat je die extra vakantiekilo’s kwijt bent of niet?!

Daarnaast heeft het een sportmodus voor joggen, fietsen of work-outs in de sportschool. Ook heel handig.

Of ik van mijn TomTom Runner 2 cardio ga overstappen weet ik nog niet maar ik ga de TomTom Touch zeker uitproberen! Mijn bevindingen zal ik later nog met jullie delen.

Hieronder nog de overige functies van de Touch op een rijtje:

 • –  Een analyse van de lichaamssamenstelling
 • –  24/7 activiteitsbewaking: stappen, slaappatronen en hartslag
 • –  Hartslagbewaking gedurende de hele dag
 • –  Smartphone-meldingen
 • –  Display met touchscreen
 • –  Sportmodus
 • –  Prestatiegegevens beschikbaar via de app TomTom MySports
 • –  Aanpasbare polsbandjes
 • –  Waterproof
 • –  Een batterijwerkduur tot 5 dagen
 • –  Instellen van doelen
 • –  Automatische bewaking van slaappatronen
 • –  Draadloze synchronisatie
 • –  Universele micro-USB-oplaadkabel

tomtom_sports_family-shot

De TomTom Touch, de TomTom Spark 3 Cardio + Music en Runner 3 Cardio + Music kunnen besteld worden via www.tomtom.com/fitness (pre-order). De prijzen bedragen 149 euro inclusief btw voor de TomTom Touch en 249 euro inclusief btw voor de Spark 3-en Runner 3 + music. De volledige reeks zal in oktober in de winkel verkrijgbaar zijn.

 

Bronnen foto’s: TomTom, Legally Brunette, Ledendeals en DCRainmaker
Share on Pinterest