Vorige week vrijdag was ik uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de opening van de Hermés store in de Bijenkorf. Hartstikke leuk! Samen met mijn huisgenootje Vivian ben ik op de scooter gestapt en zijn we daar heen gereden.

Laten we eerst heel even stil staan bij hoe mooi Amsterdam is nu het wat kouder wordt. We reden door de stad, het was al een beetje donker en overal schenen lichtjes en hing er een heerlijk ‘bijna kerst’ sfeertje. De Dam zelf is ook echt prachtig met de verlichte bomen en een nog net niet te koud briesje. En als kers op de taart is de Bijenkorf net verbouwd en werden wij verblijd met een ontzettend mooi en chic uitziend warenhuis met marmer all over the place.

img_6649

De Hermés store was niet te missen. Gelijk bij binnenkomst vanaf de Dam was daar links de bekende Hermés kleur die onze aandacht trok. De gehele store was compleet oranje met wit geverfd, helemaal in stijl. Het idee van de store is om je Hermés sjaal te laten “wassen” in een andere kleur. Dus als je geen zin meer hebt in een duf kleurtje, kun je je sjaal laten opfrissen met een nieuw vrolijk kleurtje in de Hermés wasstraat. Ik zelf weet niet of ik mijn dure sjaal zomaar in een wasmachine met kleurverf zou laten gooien, maar volgens mij waren genoeg mensen die het er op waagden.

ahhermsope2

img_6647

img_6648

img_6653

De store is niet heel groot maar wel aardig druk. Oh, en de catering was echt helemaal top! Heerlijke wraps en semi gezonde groente chips zodat we niet 5 kilo zwaarder naar huis zouden gaan (daar doen we het toch voor ladies?!). Ook kun je in de store een leuk filmpje laten maken met een Hermés sjaaltje om. Hiervoor moesten Vivian en ik voor een wit doek gaan staan en gingen er achter ons 2 grote TL lichten aan voor de belichting. We kwamen er al snel achter dat dit het beste selfie licht ooit was! Dus we hebben hier goed gebruik van gemaakt en uitgebreid selfies gemaakt. Zeker een aanrader voor iedereen die een kijkje gaat nemen 😉

img_6651

img_6646

Nu, een paar dagen later dus, hangt het idee om een Hermés sjaal aan te schaffen nog steeds in mijn hoofd. Dus ik denk dat de opening van de store voor mij zijn werk heeft gedaan. Maar eerst ga ik nog wat centjes sparen en genieten van het “nog net niet te koude maar wel koud genoeg voor truien” weer en de prachtige kerstlichtjes die de nachten nog net ietsje mooier maken dan normaal.

Liefs,
R.

Rianne
Jackie's Reporter
Share on Pinterest