Het klinkt te bizar, maar het blijkt tóch echt waar te zijn. Wetenschappers hebben onderzocht of de kleur van je ogen invloed heeft op je alcohol gebruik. En ja hoor, de resultaten liegen er niet om!

Mensen met blauwe, groene, of grijze ogen hebben sneller kans op een drankprobleem dan mensen met bruine ogen. SAY WHAT?! Omdat deze uitkomst best vreemd maar ook verrassend is, hebben de wetenschappers voor de zekerheid de test 3x(!) opnieuw uitgevoerd. Maar telkens kwam dezelfde uitkomst naar voren. Volgens dit onderzoek zouden mensen met blauwe ogen zelfs de grootste kans hebben op een drankprobleem! De test is uitgevoerd door de oogkleur van bijna 1500 drankverslaafden te bekijken en de onderzoeken. Het zou natuurlijk ook kunnen dat het puur toeval is geweest of dat het met de locatie/afkomst van de onderzochte mensen te maken heeft, want in Azië zul je natuurlijk veel minder mensen (alcoholverslaafden) met blauwe of groene ogen tegenkomen! 

De wetenschappers van Universiteit van Vermont kunnen de genoemde uitkomsten nog niet verklaren en gaan daarom de komende periode nog meer tests uitvoeren. Maar feit blijft dat mensen met bruine ogen voorlopig wel een drankje (of twee, of drie) meer dan mensen met blauwe ogen kunnen nuttigen…. Just kidding!

Foto’s: Pinterest/Barbie
Share on Pinterest