Zoals jullie weten zijn wij gek op gadgets. Helemaal als het gaat om sportieve gadgets; denk aan actiecamera’s en activitytrackers. Aan dat laatste zijn wel wel een beetje verslaafd want we willen gezond en fit door het leven gaan en als het kan willen we dat dagelijks zelf kunnen monitoren. Of we goed bezig zijn zeg maar. Dus activitytrackers vinden gretig aftrek bij ons; vooral als er een stappenteller op zit!

De Japanse arts Yoshiro Hatano toonde aan dat mensen die dagelijks voldoende bewegen een betere gezondheid hebben. Hij besloot toen de minimale hoeveelheid beweging per dag uit te drukken in het aantal stappen. Dr. Yoshiro Hatano kwam tot de conclusie dat een mens gemiddeld zo’n 6.000 stappen per dag zet. Om echter gezond te leven, zouden dat er eigenlijk 10.000 per dag moeten zijn. Maar wij komen helaas niet verder dan ongeveer 7000 stappen per dag! Hoog tijd om onszelf te motiveren.. met een nieuwe activitytracker! En niet zomaar eentje, nee, eentje met NASA EMD-technologie genaamd: MiVia Essential 350.

Feitjes & Functies 

De MiVia Essential 350 is de allereerste draagbare consumenten-tracker die gebruik maakt van NASA EMD-technologie. NASA gebruikt deze technologie zelf om kleine veranderingen in en rondom de aarde te voorspellen, denk bijvoorbeeld aan getijden en aardbevingen. De NASA EMD-technologie wordt gebruikt in verschillende expertisegebieden, zoals astrofysica, zonnefysica, atmosferische turbulentie en nog veel meer. Maar wat is de toegevoegde waarde van deze technologie voor een activitytreacker? Nou, heel veel!
Door bijvoorbeeld de ingebouwde ECG sensor word je hartslagvariabiliteit gemeten waardoor het ook mogelijk is om je Health Index te berekenen. Wanneer je de ECG sensor gedurende 30 seconden tot twee minuten gebruikt, krijg je de beschikking over een volledige analyse met je ANS-leeftijd (=werkelijke leeftijd), lichaamsenergie en stressniveaus. Deze feitjes helpen je bij het realiseren van een gebalanceerder leven en het verbeteren van je algehele welzijn! Dus je bent van top tot teen en van binnen en buiten goed bezig!

Op de MiVia zit ook een functie waarmee je ademhalingsoefeningen kunt doen. Goed en diep door je buik inademen en de tijd nemen om helemaal uit te ademen. Je kunt gebruik maken van drie niveaus van ademhalingstraining om je ANS-leeftijd nog verder te verbeteren; Maar door correcte ademhaling verhoog je ook je energieniveau, verminder je stress en verbeter je je slaapkwaliteit. Deze functie is vooral in combinatie met meditatie e/o yoga een geweldige uitkomst. Maar ook gewoon overdag, als je aan het werk bent, kun je bewuster gaan ademen waardoor je ook van binnen de rust weer kunt terugvinden.

Maar de Mivia kan nog veel meer!
Zodra de polsband meer dan 1,8 stappen per seconde meet, telt hij het als hardlopen of Activity Minutes. Hij houdt ook het aantal stappen bij, de activiteiten, de afgelegde afstand, de verbrande calorieën, de dagelijkse doelen en de vooruitgang over tijdsperiodes. Iedere stap is een stap dichterbij een gezonder en gebalanceerd leven. Zoals we eerder al schreven streven wij naar 10.000 stappen per dag en willen het liefst 8 uur quality slaap in de nacht. Met de MiVia wordt het steeds duidelijker waarom we niet onze doelen behalen en dat is al een stap in de juiste richting; want zo weten precies we waar we verbeteringen kunnen aanbrengen. Dus in de ochtend of avond nog een extra rondje lopen en in de avond een uurtje eerder naar bed? Waarom ook niet?! Met de Slaap-tracking functie kun je in de MiVia Essential app de duur en de kwaliteit van je slaap bijhouden. Dus hoe lang heb je geslapen, wat was de kwaliteit van je slaap en hoe vaak heb je gedraaid… Vooral dat laatste vinden wij echt super interessant! Na de eerste keer met de MiVia geslapen te hebben zagen we dat we maar liefst 74 keer! hadden gedraaid in onze slaap. Eerste gedachte was: heb ik zo onrustig geslapen? Maar we kwamen erachter dat het juist heel normaal is om tijdens het slapen zo’n 80 keer van houding te veranderen. Weer wat geleerd dus.

De MiVia gebruik je in combinatie met de gratis MiVia Essential app. Al het bovengenoemde kun je in een oogopslag in de app terugvinden. Daarnaast is de dunne en zachte polsband compatible met smartphones. Je krijgt dus waarschuwingen en previews van binnenkomende telefoonoproepen en berichten van onder meer WhatsApp, Facebook Messenger, Skype en Twitter. Deze functionaliteit kun je trouwens ook uitschakelen om niet gestoord te worden tijdens je werk, slaap, work-outs of ‘me-time’. Ideaal!

Onze ervaringen

Zoals jullie weten zijn wij altijd eerlijk over producten; bevalt het goed dan gillen we dat van de daken. Bevalt het niet goed dan proberen we dat zo goed mogelijk uit te leggen. Maar de MiVia is oprecht een fijn product. Om te beginnen: het spreekt allemaal voor zich. Je haalt de MiVia uit de verpakking; wat meteen opvalt is de super zachte polsband. Het opladen is easy en voor je het weet heb je het om je pols gedaan en wacht je totdat de MiVia Essential app klaar is met downloaden op je telefoon. We hebben de gebruiksaanwijzing toch wel even erbij gepakt omdat we zeker wilden weten of we ons niet hadden vergist.. Want het ging te makkelijk allemaal. De gebruiksaanwijzing is kort en bondig en helpt goed bij het opstarten (mocht je daar behoefte aan hebben). De eerste dag heeft de MiVia keurig onze stappen geteld en onze slaap in de gaten gehouden. De volgende ochtend, zodra je de app opent, wordt er automatisch connectie gemaakt met je MiVia en zo kun je je slaapanalyse bekijken. Nog mooier is inzage in het aantal verbrande calorieën… Ja, ook dat houdt de MiVia voor je bij. Op een “luie dag” word je direct met de feiten geconfronteerd: minder stappen gezet en dus ook minder calorieën verbrand! Auch! Aan de ademhalingsoefeningen moeten we nog even wennen want bewust met je ademhaling bezig zijn vergt doorzettingsvermogen. Maar overall zijn we dus serieus te spreken over de MiVia. We hebben een aantal andere activitytrackers mogen testen (of hadden deze zelf aangeschaft) maar tot op heden staat de MiVia met stipt op nr1: vanwege het gemak en de uitgebreide analyse op diverse vlakken. De MiVia is dus wat ons betreft een blijvertje.. We merken dat het dragen van een goede activitytracker echt motiveert om nog meer te bewegen en gezonder te leven. Mochten de brains achter MiVia dit lezen: andere kleurtjes zouden we ook wel enorm waarderen! Denk bijvoorbeeld aan zwart, wit, babyblauw, roze… 🙂

MiVia is de slimme weg naar een gebalanceerd leven

Belangrijkste producteigenschappen van de MiVia Essential 350:
Grootte en gewicht: 46 x 21.5 x 11.3mm / 25gOplaadtijd: 1,5 uur
Waterbestendig IPX7
15 dagen accuduur (zonder Bluetooth Low Energy mode)
Houdt zeven dagen gedetailleerd bewegingen bij
Houdt de totalen bij van de afgelopen 30 dagen

Beschikbaarheid en aanbevolen verkoopprijs van de MiVia Essential 350:
De MiVia Essential 350 zal vanaf februari beschikbaar vanaf €119. De MiVia Essential app is gratis en compatibel met iPhone iOS 8 en 9, Android 5 en 6. Kijk voor meer informatie over de MiVia Essential polsband en app op de website http://www.mivia.com/nl-be/

Share on Pinterest