Wake up ladies! Het zijn niet alleen de (hotel)afstandsbediening, openbare toiletten of winkelkarretjes die vreselijke smerig zijn maar je trouwe handtas schijnt ook behoorlijk dirty te zijn. Het is zelfs zo erg dat er in je handtas meer bacteriën te vinden zijn dan in de gemiddelde wc. WAT?! BAH!

Professor D. Duberg (Biomedische Wetenschappen) legt uit hoe dat mogelijk is. Een handtas heeft het behoorlijk zwaar te verduren aangezien we deze overal en nergens op de grond zetten. Op de stoel in de bus of trein en op de vloer van een openbare toilet (never nooit meer doen!). En als je thuis komt ga je dus echt niet je tas zitten schoonmaken! Of wel soms?!

Nog een paar dirty feiten: op leren tassen zouden meer bacteriën te vinden zijn dan op andere stoffen, omdat ze zich gemakkelijker nestelen in de microscopische kieren. Uuuhhhh nee, niet op onze leren designer tassen please! Andere wetenschappers hebben inmiddels ook de aanwezigheid van de E.coli bacterie (poepbacterie) en stafylokok bacterie (darmproblemen/huidaandoeningen) in veel handtassen aangetoond.

Heb je een goed immuunsysteem dan zul je vast niet ziek worden van je handtas maar maak vanaf nu wel je tas regelmatig schoon want iedereen heeft periodes met een mindere weerstand. Dus gooi je tas leeg en maak de binnenkant met een doekje en (speciale) reinigingsmiddel schoon. Met de buitenkant moet je oppassen, vooral als je tas van echt leer gemaakt is (voor designer tassen verwijzen we je door naar de winkel). Leer moet je namelijk nooit zomaar schoonmaken, zoek eerst uit welke doeken en schoonmaakmiddelen hiervoor geschikt zijn anders wordt het huilen geblazen!

Foto’s: Pinterest
Share on Pinterest