Wanneer je aan kurk denkt, denk je wellicht aan de jaren ’80! En dat klopt want in de jaren ’80 was kurk erg populair in het interieur. Zo hadden wij vroeger in ons huis ook veel kurk accenten. Wow, wat waren mijn ouders toch hip denk ik nu! Maar er is een tijd geweest dat kurk een doorn in het oog was. Tot een paar jaar geleden was kurk nog volledig passé in interieurs, maar door nieuwe en verbeterde manieren van produceren en bewerken is het zachte en praktische materiaal aan een zekere comeback bezig. De herontdekking van kurk in interieur is niet verwonderlijk. Een kurkwand is zowel stylisch en praktisch! Het is een 100% natuurlijk alternatief voor andere wandbekleding opties en kan tegen een stootje (en mocht je allergisch zijn, ook dan is het een goede keuze).

Bron: Pinterest

Bron: Binti Home

Tegenwoordig kun je kurk op rollen kopen bij bijvoorbeeld kurk24.nl en heb je in een handomdraai een mooie kurkwand in bijvoorbeeld je werkkamer; waar je leuke posters, kaartjes en to do lijstjes kunt ophangen. Of wat dacht je van een kurkwand in de slaapkamer voor een sfeervolle touch? Je kunt zelf bepalen hoe hoog en breed jouw kurk bord moet worden aan de wand in je werkkamer of slaapkamer. En het enige wat je dan nog moet doen? Leuk aankleden met mooie accessoires voor de finishing touch! Ik ga binnenkort zeker aan de slag met kurk voor mijn eigen huis!

Bron: Pinterest

Volgende keer laat ik je zien dat een monochrome kinderkamer alles behalve saai en sfeerloos is. Ik ben zelf bezig met de restyling van de kamers van mijn kids en zoals men van mij gewend is, is het volledig in monochrome stijl. Kan niet wachten om jullie straks het eind resultaat te laten zien! Bekijk ook mijn instagram account @pamdosal voor de coolste monochrome inspiratie. Happy summer en see you soon.

Share on Pinterest