Bonaire een stukje Nederland maar dan in een veel beter klimaat! Deze bijzondere Nederlandse gemeente ligt in het Caribisch gebied en is eigenlijk een soort Texel. Er heerst er veel rust, er zijn geen files of stoplichten en ezels steken soms rustig de weg over.

Het eiland staat eigenlijk bekend om zijn goede duikspots die bijna allemaal vanaf de kant te bereiken zijn. Maar ook de fanatieke kite en windsurfer kan in dit kleine paradijsje zijn hart ophalen. Een bezoek aan Sorobon beach en Jibe City die beide aan het kalme ondiepe azuurblauwe water achter het rif zitten is een populaire plek om te surfen of om heerlijk te chillen in de zon. De hippie achtige beachbar Jibe City heeft heerlijke Sangria die je de hele dag door geserveerd krijgt op je lounge bed.. Wat wil je nog meer?!
Mocht je liever in de avond je hart op willen halen tijdens het eten dat zit je op Bonaire ook goed. Er zijn restaurants die Michelinster waardig zijn en waar je lekkerĀ uitgebreid kunt tafelen.
Kortom, het is een heerlijk tropisch eiland dat toch heel vertrouwd Nederlands aanvoelt en waar je zeker heen moet gaan als je voor endless summer, zee en rust komt!

DSCF1026

(tekst & foto’s: Rilana)

Share on Pinterest